ERCILIA GARCÍA ÁLVAREZ
Candidata a Vicerectora de Personal (PDI/PAS)


 

 

 

 

 

 

Ercilia García Álvarez

Catedràtica d’Universitat.
Àrea d’Organització d’Empreses. Departament de Gestió d’Empreses.
Facultat d’Economia i Empresa.

Nascuda a Betanzos (la Corunya) el 1966, catedràtica Serra Húnter del Departament de Gestió d’Empreses (2010), llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Santiago de Compostel·la (1991); European Doctoral Programme in Entrepreneurship and SME’s Management a Durham Business School (UK, 1992) i doctora en Economia de l’Empresa per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001). Va iniciar l’activitat docent i investigadora a la Universitat Autònoma de Barcelona (1994-2001), va ser investigadora postdoctoral en la Càtedra d’Empresa Familiar de l’IESE (2002-2004) i posteriorment es va incorporar a la Universitat Rovira i Virgili com a lectora (2004).

És la investigadora principal del grup de recerca QUALOCIO de la URV. També va ser investigadora associada del Centre de Recerca en Humanitats (Cerhum UAB) des de la seva fundació, fundadora i primera presidenta d’ESPACUAL (Associació Espanyola per a l’Avenç de la Recerca Qualitativa) i coordinadora acadèmica del Seminari Avançat de Recerca Qualitativa (SAIC) (2006-2013).
La seva recerca de caràcter interdisciplinari s’ha publicat en revistes d’impacte internacional en diferents àmbits de les ciències socials i humanitats i s’ha desenvolupat en el si de projectes competitius. Ha rebut diversos reconeixements internacionals: Fellow del Family Firm Institute (Boston, 2004), i membre del seu Comitè de Selecció del Best Dissertation Award. Va ser membre electa del Board del Qualitative Analysis Research Network de la European Sociological Associacion (2003-2005). Ha fet d’avaluadora per a diferents agències internacionals i nacionals de recerca i professorat, i té tres sexennis i tres quinquennis.

Imparteix docència a la Facultat d’Economia i Empresa i a la Facultat de Turisme i Geografia i també va coordinar el màster en Direcció i Planificació del Turisme. Ha participat en diversos projectes d’innovació docent. Forma part del Grup de Formadors per a la Professionalització de la Supervisió Doctoral (GFPSD) de la URV. Aquesta iniciativa va rebre a títol col·lectiu el Premi a la Qualitat Docent del Consell Social (2017).

D’altra banda, ha tingut una intensa activitat sindical que va iniciar amb la negociació del I Conveni del PDI laboral de Catalunya i és membre de la Comissió paritària de vigilància del conveni des de la constitució fins a la actualitat. També va ser membre de l’Espai de Diàleg i Negociació (2010). A la URV ha estat vicepresidenta del Comitè d’Empresa del PDI Laboral (2007-2012) i ara n’és la presidenta.